Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σεπτέμβρης όπως λέμε αναγέννηση (to be reborn)






Ο πατερούλης, γνωστός φιλόσοφος και μερακλής, πρόσφατα μετονομασθείς σε παππουκάκι από τις μικρές μου,  έχει πει την εξής σοφή κουβέντα. Ο Σεπτέμβρης θα έπρεπε να είναι η αρχή του έτους και όχι η πρωτοχρονιά. Μου φαίνεται ότι αυτή η άποψη με χαρακτηρίζει. Ο Σεπτέμβρης είναι μια νέα αρχή και κάπου διάβασα ότι και για τους Βυζαντινούς η 1η Σεπτεμβρίου ήταν η αρχή του έτους τους.
Θυμάμαι από παιδί ένιωθα την αλλαγή κάθε αρχή του Σεπτέμβρη. Ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η επιστροφή στις δραστηριότητες που έχει κάθε παιδί, φροντιστήρια, κολυμβητήρια, γυμναστήρια. Έπειτα η αναμονή για να αρχίσουν τα μαθήματα των σπουδαστών  και πάντα η έντονη αίσθηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει... από Σεπτέμβρη θα αλλάξω λίγο το σπίτι, θα κάνω όσα δεν πρόλαβα πέρσι, θα προετοιμαστώ ψυχολογικά και θα οπλιστώ με θάρρος, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Καλή Αρχή λοιπόν!

3 σχόλια:

Sophie είπε...

Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι!!Ο Σεπτέμβρης θα έπρεπε να είναι η αρχή του χρόνου!!Καλή αρχή λοιπόν σε όλες τις δραστηριότητές σου με δημιουργική διάθεση!!Φιλιά και καλό Φθινόπωρο!!

ikaxela είπε...

Καλό Φθινόπωρο Sophie, τα δαχτυλίδια σου πολύ ωραία!!

ChristinaD είπε...

Καλό μήνα να έχουμε! Συμφωνώ, ταιριάζει στον Σεπτέμβρη η αρχή του χρόνου!!